Of individueel

Individueel een mindfulness training volgen biedt vele voordelen. Tijdens de training werk je één op één met mij en kunnen we dieper op jouw behoefte ingaan. Alles wat je tegenkomt aan gevoelens, gedachten en gedragingen die jou belemmeren om vrij in het leven staan, bieden jou een kans om er op een andere manier naar te kijken en te beleven.

Gevoelens zoals angst, verdriet, boosheid worden vaak door mensen gezien als een probleem dat ‘opgelost’ moet worden.  Als het je lukt om ervoor open te staan, kun je merken dat je die gevoelens kunt ervaren, en ook dat ze vanzelf weer afnemen of verdwijnen. Vaak levert dat minder narigheid op dan het alternatief, namelijk het gevoel bestrijden.

Het leren van aandachtgerichte technieken staat centraal.

 

Voorbeeld: Stel je krijgt kritiek van iemand. Dit levert direct een onaangename spanning op. Gedachten schieten door je hoofd en in je lichaam voel je een beklemming rond je borst, een snellere hartslag en je merkt dat je warm wordt en een kleur krijgt. Je slikt in wat je eigenlijk zou willen zeggen. Uren later heeft dit voorval je nog steeds in zijn greep. Je maalt door wat er precies gebeurd is, wat je eigenlijk had willen zeggen maar niet durfde en hoe je het een volgende keer zou moeten aanpakken.


Mindfulness helpt je om van dit soort automatische patronen bewust te worden en je leert de terugkerende verhaaltjes in je hoofd te herkennen, zoals ik ben niet goed genoeg, ik ben waardeloos, ik ben incompetent, ik ben de moeite niet waard enz...Verder
Register - Counsellor  |  kruyswijk.marjanne@gmail.com